1.Vlad, spune-mi cu ce te ocupi?
In momentul de fata sunt cofondator al brandului The Cheesecake House.
2.Care e povestea business-ului The CheeseCake House?
Povestea The Cheesecake House a inceput in urma cu 2 ani, insa pasiunea de a fi in bucatarie dateaza de cand eram mic copil. Mai pe indelete duminica impreuna cu sora mea pregateam desertul care urma a fi servit la masa din familie. Am inceput sa facem destul de des cheesecake si datorita faptului ca Anca (asociata noastra) era la vremea respectiva in SUA si ne trimitea diverse ponturi (dat fiind ca la ei era un desert celebru), acesta a inceput sa fie gustat de tot mai multi apropiati, iar feedback-ul era unul foarte pozitiv. Din acest motiv la revenirea Ancai in tara, am hotarat sa punem bazele business-ului.
3. Ce faceai inainte sa faci prajituri?
Imi plac provocarile, motiv pentru care am incercat multe pana in momentul de fata. Insa vreau sa precizez ca nu eram implinit 100% cu orice faceam. Ultimul job inainte de The Cheesecake House a fost intr-o multinationala.
4.Ce provocari ai avut in deschiderea business-ului?
Cred ca provocarea majora a constat in birocratie. Din pacate la noi depinzi in deschiderea unei afaceri de diverse institutii, care, de cele mai multe ori nu sunt pe aceasi frecventa si atunci te obliga sa te plimbi intre ele pana gasesti o cale de mijloc pentru obtinerea semnaturilor.
5.Cum ti-ai ales primele retete?
De fapt si de drept noi in momentul de fata lucram cu o singura retetea, pe care in functie de sortiment o stilizam cu diferite arome sau ingrediente. Insa sa nu credeti ca am ajuns la aceasta reteta asa usor. Putem spune ca am lucrat la ea mai bine de un an.
6.Cum decurge procesul de creatie al unei prajituri noi?
Intotdeauna la lansarea unui sortiment nou incercam sa avem in vedere produsele sezoniere sau evenimentele care au sa vina. Odata ce am stabilit acest aspect adaugam ingrediente care sa potenteze si mai mult gustul lor, sau daca realizam ceva pentru un eveniment lucram foarte mult pe decor.
7.Cum iti alegi materia prima?
Aici am sa va spun o scurta povestioara. Cand am luat decizia sa cream acest brand am realizat 10 sortimente de inceput, insa pe fiecare dintre acestea le-am realizat cu materie prima de la diferiti producatori. Am invitat mai multe persoane (gurmande de fel) si le-am dat un tabel in care sa noteze gustul, consistenta, aspectul. In urma deliberarii am ramas pe materia prima pe care o folosim si azi, materie prima furnizata de producatori locali.
8.Ce te inspira in dezvoltarea preparatelor tale?
Dat fiind ca un desert nu e neaparat o necesitate, ci mai mult un moft, incercam sa aflam nevoile oamenilor. Tind sa afirm ca le place tot ce este sezonier si ca acum sunt axati foarte mult pe produse sanatoase (fara zahar/gluten).
9.In functie de ce aspecte pastrezi sau nu o prajitura in portofoliu?
In functie de cerere. Insa ce pot sa va spun este ca nu am scos nici un produs din portofoliu pana acum.
10.Ce ne poti spune despre cel mai spectaculos tort, cel care poarta denumirea de rainbow?
Acesta este mai degraba un concept pe care l-am dezvoltat datorita cerintelor clientilor de a gusta cate putin din fiecare sortiment pe care il detinem. Prin urmare, de fiecare data cand lansam #rainbow cheesecake, realizam toate torturile, luam cate o felie din fiecare pana cand se creaza un tort.
11.Care e partea ta preferata in prepararea unui cheesecake?
Tot procesul ma atrage, insa cred ca balanta inclina spre partea de decor. Imi permite sa imi dau frau imaginatiei, partii mele creative si totodata imi pune la testat rabdarea.
- In zona de evenimente activati?
Am inceput sa iesim din zona de confort, si sa cream doar torturi pentru aniversari si avem foarte multe cereri pentru nunti, botezuri, majorate. Le oferim clientilor atat tortul aniversar cat si un candy bar in ton cu evenimentul. Aici jonglam intre culori, gusturi si preferinte.
13.Unde te gasim daca vrem un tort / un cheese cake?
Momentan laboratorul se gaseste in Tirgu Mures. Aici se poate cumpara pe baza de comanda, insa pentru o felie de cheesecake se poate apela la colaboratorii nostrii, 8 restaurante din oras. In ultima perioada am inceput sa facem livrari periodice si in Bucuresti, asa ca daca vreti sa incercati produsele noastre nu ezitati sa ne cautati pe Instagram (thecheesecakehouse_), Facebook (The Cheesecake House) sau pe site www.cheesecakehouse.ro