As vrea sa vorbim despre fatete (cele mai cautate in ultimii ani). Asadar, ce sunt fatetele dentare?
Fatetele dentare sunt structuri subtiri ce se aplica prin lipire pe dintii naturali, vitali, cu o minima slefuire in prealabil sau chiar direct pe dintele integru. Prin aplicarea lor obtinem dinti perfect aliniati, albi, fara pete, corectand astfel toate imperfectiunile. Printr-o simpla albire a dintilor nu vom putea obtine acel alb perfect al fatetelor. Procedura dureaza cateva zile, iar in timp fatetele isi pastreaza atat forma cat si culoarea.
Cum se realizeaza fatetarea?
La prima sedinta se analizeaza situatia si se ia decizia sfeluirii dintilor sau aplicarii directe, acolo unde este posibil. Dintii nu trebuie sa fie cariati sau cu tratamente de canal. Dupa pregatirea acestora se amprenteaza sau se scaneaza pentru realizarea fatetelor. Daca au fost sfeluiti, pana la aplicarea fatetelor definitive se vor aplica fatete provizorii care sa protejeze dintii. La a doua sedinta, cand fatetele sunt gata, acestea se probeaza si se cimenteaza definitiv.
Dintii pacientului sunt afectati?
Dintii pacientului nu sunt afectati, dimpotriva ei sunt protejati cu ajutorul fatetelor. Prin slefuire si fatetare se inlocuieste smaltul natural cu unul artificial, uneori cu o grosime chiar mai mica de 0.5 mm.
Dincolo de rolul estetic, ce functie mai au aceste fatete dentare?
Asa cum spuneati, fatetele au un rol estetic, care este vizibil, insa nu trebuie neglijat rolul lor functional de protejare a dintilor, de a inchide spatiile inestetice si nefunctionale, etc.
Din ce material sunt realizate?
Fatetele sunt realizate din mase ceramice sau compozite. Domeniul este intr-o continua dezvoltare incat, cu o cimentare adecvata, fatetele nu se decimenteaza si nu se deterioreaza in timpul masticatiei.
Exista interdictii pentru pacientii care au fatete?
Interdictiile sunt aceleasi pe care le avem si pentru dintii naturali. Nu trebuie sa spargem intre dinti alimente excesiv de dure, sa desfacem ambalaje, etc. Este importanta igiena orala si controlul periodic, la 6 luni, maxim un an, atunci cand se va face si igienizarea intregii danturi.
Care este durata de viata a fatetelor?
Cu o igiena buna si controale periodice, fatetele rezista pana la 10-15 ani, fara a-si schimba forma, culoarea sau pozitia. Dupa aceasta perioada este necesara interventia asupra lor, in cazul in care pozitia gingiei se schimba. Aceasta, in mod natural, se retrage odata cu trecerea timpului.
Cat trebuie sa plateasca cei care isi doresc un zambet de Hollywood?
Costurile difera in functie de numarul de fatete care sunt necesare. Pentru unii pacienti sunt suficiente 8 fatete, in zona centrala, in timp ce alti pacienti au nevoie de 20 de fatete, cate 10 pe fiecare arcada. Costul poate fi determinat la prima consultatie, atunci cand se intocmeste planul de tratament.
Unde te gasesc cei care doresc fatete dentare?
Pacientii ma gasesc la Clinica New Dental Bucuresti, alaturi de o echipa de specialisti de top, capabili sa realizeze orice procedura din domeniul stomatologiei. Acoperim astfel toata gama de interventii stomatologice, inclusiv ortodontie, chirurgie BMF, tratamente pentru copii, tratamente de canal sub microscop. Clinica este situata pe strada Pictor Constantin Daniel Rosenthal, nr. 41, zona Primaverii, in apropierea pietei Charles De Gaulle. Accesand pagina noastra de internet New Dental cei interesati pot afla detalii despre clinica, iar pe paginile de facebook si conturile de Instagram gasesc imagini si cazuri clinice rezolvate cu succes. Ne pot contacta pe orice cale si vom raspunde la orice intrebare.