In urma cu cinci ani, Vlad Timaru, Iuliana Timaru si Mircea Rădulescu puneau bazele afacerii Coffee 2 Go, unul dintre cele mai cunoscute business-uri de cafenele de la noi.
Doi ani mai tarziu, demarau procesul de francizare, iar treptat orasele din tara incepeau sa se umple cu emblematicele coffee spot-uri in formă de pahar de cafea in care un barista iti face licoarea magica a inceputului de zi. Intre timp, pe langa aceste coffee spot-ui au aparut si minicafenelele Inside, dar si un nou concept, STAY by Coffee 2 Go, o cafenea cu suprafata generoasa (aproximativ 400 de metri patrati), pe care fondatorii Coffee 2 Go si-ar dori sa-l replice cat mai mult, insa sunt limitati de faptul ca nu gasesc multe spatii de peste 200 de metri patrati.
Vlad Timaru: “Modul de lucru este urmatorul: noi comandam marti, el o prajeste miercuri si ne-o livreaza joi. De cinci ani, fara pauza. Cafeaua livrata intra intr-un “stoc tampon”, pentru cateva zile, urmand ca abia apoi sa o trimitem la fiecare dintre locatii (in Bucuresti si in tara).De ce? Cafeaua are nevoie de 1-2 saptamani de “odihna” imediat dupa ce este prajita, pentru a-si stabiliza aromele, uleiurile si gustul. Avand un astfel de furnizor partener, nu a fost nevoie sa investim in echipamente. Avem propria noastra cafea (doua blenduri personalizate), prajite de catre o legenda a cafelei in Romania, Dl Mihai Florescu.”
